16.02.2024.

13:47

Foto: printscreen RTS

Srbija

Mama Jasmina ima 12 dece, dobila je zlatnu medalju za Dan državnosti, ali ovo niste znali o njoj! Samo jednu želja ima!

Konstantin ima još šetoricu braće i pet sestara. Svi su dobra i zdrava deca, sem Bogdana (7).

Zato Jasmina u razgovoru za Informer kaže da joj je bila posebna čast da kao majka dobije ovo visoko priznanje lično od predsednika, ali da joj je najveća želja da joj Bogdan ozdravi.

- Moja životna i najveća želja jeste da moj sin Bogdan bude zdrav. Već pet godina imamo veliki problem. Dete nam ima epilepsiju, ne priča, ima terapije, ali nema uspeha. On ide u specijalnu školu, ali ni tamo nema pomaka - s uzdahom priča Jasmina. 

Informer

Zatekli smo je pred polazak u Grčku. Idu na ostrvo Egina u manastir Svetog Nektarija Eginskog, za koji veruju da može da im pomogne. 

- Nadamo se milom Bogom i Svetom Nektariju da nam dete ozdravi i da opet čujem kako mi kaže "mama". Teško je - kaže Jasmina. 

Iz mesta Grbice došla je u naselje Male Pčelice, kada se udala za Radojicu (50). On je pak u Šumadiju došao iz Prištine. Žive u kući, Radojica je konobar, radi u sali za organizovanje slavlja, a posao tek počinje s lepim vremenom.

- Imamo socijalnu pomoć i dečji dodatak za četvoro dece. Svi su, hvala bogu, dobra i vredna deca. Teodora (18) završava Ugostiteljsku, Arsenije (17) je u Farmaceutskoj, Danilo (15) uči za turističkog tehničara, a Anastasija (14) se sprema za Ekonomsku, da upiše za carinika - nabraja ova hrabra majka. 

Simonida (9), Filip (10), Vasilije (12) i Sofija sa Anastasijom idu u osnovnu školu. 

Najmlađi u porodici je Metodije, koji je tek prohodao, pa za njim stalno neko mora da trči, priča, dok se Konstantin uporno ubacuje razgovor.

- Šta sam to propustio - radoznalo pita umilnim glasićem.

Jasmina se smeje. 

- Konstantin je čudo! Bez njega nisam mogla da dođem na uručenje priznanja. On sve voli da vidi, da čuje. On i Stefana idu u vrtić, a kada je jednom bilo testiranje u vrtiću, rekli su mi da ima natprosečnu inteligenciju. Zaista smo ponosni na njega i podržaćemo ga u interesovanjima, šta god bude želeo da bude. On je jedna sveznalica naša -  vraća joj se širok osmeh na lice. 

Sa optimizmom kreću u Grčku. Samo jednu želju imaju svi Filići, a posebno mama Jasmina...