17.02.2024.

14:14

Foto: Informer/Saša Gidra Marković

Srbija

A od Bajage - gitare i pojačalo! Školski orkestar u Aleksincu gruva!

Naš poznati muzičar đacima je poslao pojačalo i dve gitare, a sreća malog orkestra se ne može opisati! Iskreno priželjkuju da zajedno nastupe sa njim!

Kada je direktorka Maja Radoman Cvetićanin učenicima kupila bubnjeve, javnost je bila iznenađena. Ali je ona imala viziju, pokrenula je dečicu i ubrzo su formirali muzički klub. Onda su počeli časovi i uvežbavanja sa nastavnikom muzike i afirmisanim muzičarem Milanom Petkovićem. I to sve za mesec dana! 

Njen apel za donaciju instrumenata urodio je plodom a zahvaljujući humanim ljudima u školu su stigle električna gitara i tarabuka, pa bas gitara, a za njihovu akciju čuo je i Bajaga!

- Suština je da okupimo učenike oko dobre ideje. Ovo što deca sada slušaju to je maltretiranje mozga i ušiju. Posle slušanja te muzike se ne osećate dobro. Međutim, oni nemaju izbor, za razliku od naših generacija. Ukoliko ponudimo deci samo turbo folk ili muziku za koju ne znam kako se zove, mi ništa nismo uradili. Samo smo im ograničili mogućnosti- rekla je direktorka Maja Radoman Cvetićanin za Informer. 

Među učenicima škole "Vožd Karađorđe" koji su se prijavili da učestvuju u rok bendu su sem dečaka i devojčice Julija Denčić, Teodora Miljković i Helena Stojanović....