19.02.2024.

19:20

Foto: LJ. S.

Srbija

Tri drugarice za tri maturanta! U Prokuplju spremaju poklone za maturski bal

Dve devojke dobiće od njih maturske haljine, frizure i šminku, a jedan mladić svečano odelo.

- Prvi korak ka svetu odraslih predstavlja završetak školovanja. Sledi njihov prvi svečani čin - proslava mature, kome se raduju i pripremaju mesecima. Tim povodom smo pokrenule akciju za proslavu mature, da pomognemo devojčicama i dečaku čije su porodice višebrojne ili su u težoj materijalnoj situaciji. Stvari su nove sa etiketama. Jedini uslov je da mi pošalju fotografiju sa mature, za uspomenu - najavila je Snežana na svom Fejsbuk profilu.
Snežana ističe da sem njenih drugarica, Vesne i Ivane, koje su se pridružile akciji niko neće znati ko su maturanti koji će dobiti poklone. 

Informer

- Ne želimo da se neko oseti uvređenim, ali smatramo da toliko možemo da učinimo za naše maturante. Za haljine, na primer, mogu da se prijave i devojčice koje su osmi razred, kao i za one koje završavaju srednju školu - objašnjava naša sagovornica.
Namera joj je da ova akcija postane tradicija, svesna činjenice koliki su izdaci za maturske pripreme koje slede, ili su već u toku.
- Znamo koliki su troškovi za mature a na ovaj način želimo i da skrenemo pažnju svima onima koji eto, mogu, da se uključe. Savršeno bi bilo kada bismo supeli da potpuno opremimo jedno celo odeljenje - predlaže Vesna Ivanović.