19.02.2024.

13:34

Foto: S.S.

Srbija

Požar u kragujevačkom vrtiću nije izazvao kvar na instalacijama! Sumnja se na ovo

Šteta se još nije procenjena, uzroke požara otkriće istraga, a mališani su premešteni u druge objekte ove najstarije gradske ustanove za decu.

- U ovom trenutku ne mogu mnogo da vam kažem jer se još čeka izveštaj nadležnih organa. Materijalna šteta je velika ali je najvažnije da niko nije povređen- kaže Milka Simić, direktorka Dečije ustanove kojoj propada vrtić "Crvenkapa".

Nada se da će objekat biti saniran u najkraćem mogućem roku.

Predsednik Privremenog organa Kragujevca Nikola Dašić posetio je danas mesto požara i najavio da će se lično zauzeti da situacija u "Crvenkapi" 0čim pre bude rešena na pravi način i da oko 300 dece koji ovde provode vreme, u najkraćem roku budu vraćeni iz nekoliko vrtića gde su trenutno raspoređeni.

- Posle sastanka očekujem brze rezultate - rekao je Dašić.

Dušan Aleksić, član Komisije Privremenog organa resorno zadužen za ovu oblast kaže da uzrok požara nije, kako se pretpostavljalo, kvar na instalacijama.

- Instalacije su proverene pre oko godinu dana i nema sumnje da one nisu uzrok požara u kome je izgorelo oko 70 kvadrata prostora. Po svemu sudeći reč je o neonki koja se zapalila i pokrenula vatrenu stihiju. Na sreću, niko nije povređen -  zaključio nje Aleksić. I on očekuje da izveštaj osiguravajuće kuće koja će objaviti precizne i zvanične podatke.