22.02.2024.

17:20

Foto: Informer

Srbija

(VIDEO) Šta će biti sa stanarima oštećenih zgrada u Paraćinu? Nijedan stan nije bio osiguran

Iz ove zgrade, koja je potpuno uništena, evakuisani su svi stanari, kao i stanari okolnih zgrada čiji su stanovi oštećeni. Prema našim saznanjima, među stanarima nema dece i reć je o starijim ljudima.

Privremenio su smešteni u kompleksu bazena "Prestiž". 

- Nijedan od stanova nije bio osiguran, ali bi u narednom periodu trebalo da se pronađe model za rešavanje ovog problema - kaže naš izvor. 

Očajni i u šoku šta im se u trenutku dogodilo, nerado i između sebe govore o tome. Iz stanova su izašli sa onim što su mogli da ponesu...Njihova komšinica Ana je sahranjena, oni su preživeli ali ih ubija neizvesnost i saznanje da su lako mogli svi da stradaju. 

Radmila Marković, koja živi u zgradi preko puta, kroz suze priča da je u prvi mah pomislila da je reč o snažnom zemljotresu. 

-  Ležala sam, kad je samo nešto odjednom puklo! Vitrina je pala tako da sam pomislila da je zemljotres. Međutim, drvo jedno je preko terase probilo prozor i stiglo do mog kreveta. Svi prozori i roletne su razbijeni. U sobi je pao jedan mani televizor, a pukao je i frižider. Ništa nemam - plače Radmila.