23.02.2024.

17:47

Foto: LJ. S.

Srbija

Pevao na svadbi bez pauze 16 sati! Ljuba Maratonac je tako dobio nadimak!

Ljuba i danas sa 66 godina ume da zapeva i u trenu iskomponuje novu pesmu. Živo se seća kako je dobio nadimak. 

- Bilo je to na nekoj svadbi u selu Subotinac, između Aleksinca i Soko Banje u kojoj sam godinama živeo i očuvao decu sa sada bivšom suprugom. Krenu moje kolege da sviraju, nešto to ide slabo. Uzmem mikrofon i pevao sam punih 16 sati! Jeo sam usput od gostiju, tako sam i pio! Kad sam se u jednom trenutku okrenuo, vidim kolege muzičare - žuti, k'o pred smrt! Ipak, nisam mogao da stanem, jer stari svat još nije bio ni  presekao pogaču - priseća se smejući.

Vedar duh ga nije napustio iako sad zarađuje radeći svašta, najčešće cepajući drva

Informer

- Živeću k'o moj čukundeda "ludi Milojko", preko stotinu godina! Ali niko neće moći, kad me vidi da pokaže prstom na mene. Sve što sam u životu zaradio i imao, stekao sam samo svojim radom - širi ruke Ljuba i pusta glas: 

- Pukni zoro, neću skoro! - odjekuje.

Nije da nije mogao da napravi karijeru. Priča da je izdao i disk sa svojim pesmama, autorskim,  učestvovao je u mnogim muzičkim emisijama, čak je išao i na prvu audiciju za "Zvezde Granda". Pokušao je, kaže, da prevari organizatore da je amaterski pevač, ali mu je plan propao!
- A, sve to doživljavam kao šalu, zabavu. Šta bi čovek bio bez toga? Uvek sam se trudio da razveselim ljude i uspevalo mi je - kaže Ljuba Maratonac.

Njegova najveća ljubav i danas je muzika. Nekada se družio sa velikim pevačkim imenima bivše Juge, i sva ta sećanja čuva, pa možda, kaže, jednog dana napiše i knjigu...