25.02.2024.

16:58

Foto: Foto: M. O.

Srbija

(VIDEO) Kakva je to borba bila! Crveni kapitulirao pred silnim Žućkom!

Pernati kavgadžija Žućko ima tri godine, pa iako je već pobeđivao u nižim kategorijama, sada se ovenčao prvom seniorskom šampionskom titulom.

Tome je prethodila bespoštedna i viteška borba, dok se sa ljutim rivalom šopao krilima i ukrštao kljunove u finalu. Crveni je posustao i dao se u beg što je označilo kraj dvoboja te da će  trogodišnjak Žućko narednih godinu dana s ponosom nositi titulu svetskog šampiona.

Informer

- Imam 15 godina, ali već sam pobeđivao u nižim kategorijama. Žućko je bio glavni favorit i nadao sam se da će pobediti - rekao je šampionov vlasnik, Lazar Adamov, koji potiče iz poznate šampionske, porodice Gusanijade.

Na putu do guščarskog trona, mokrinskim šorovima je ove godine prošetao do sada najveći broj gusana, više od 130, u tri uzrasne kategorije (jednogodišnjaci, dvogodci i seniori).

- Sve je počelo još sredinom decembra. I ove godine nije izostao defile najlepših primeraka guščije vrste - priča Živica Terzić, predsednik Udruženja "Belo pero", koje je organizatora takmičenja.

Znate li koliko godina ima najstarija guska 

- Pored finalnih, prisutni su videli i revijalne borbe, a predstavljeno je najlepše jato, najstariji i najteži gusak i guska. Četkica je i dalje najstarija guska u Mokrinu i ima 27 godina, a njen vlasnik je Dragan Barbat. Legendarni Acika, Aleksandra Adamova  je najstariji trostruki uzastopni šampion i ima 24 godine - istiće Živica Terzić.