28.02.2024.

16:49

Foto: I. I.

Srbija

Zlatokosa iz Ćuprije ima kosu dugu 123 cm! Pitate se kako je održava?

Zovu je Zlatokosa jer sa visinom od 164 centimetara podseća na junakinju čuvene bajke. 

- Moj tata Dragan se često šali da će da mi da neki dinar da se ošišam. I on je ponosan na moju kosu, kao i ostali ukućani. Moja mlađa sestra ne voli dugu kosu, pa je njena do polovine leđa, ali uživa kada joj pravim frizure. Pravljenje raznih frizura je bio i glavni razlog zbog kog sam počela da puštam kosu. Frizure isprobavam i dan danas – kaže Barbara.

Informer

Najčešće je pitaju kako je održava.

- To mi već nije nikakav problem niti mi treba pomoć. Po struci sam farmaceut, pa sam napravila prirodno ulje za kosu sa kombinacijom biljaka koje odgovaraju mojoj kosi. Ono jača koren, neguje je i stimuliše rast. Ne koristim regeneratore i pakovanja za kosu. Perem je jednom do dva puta nedeljno prirodnim šamponima koji sprečavaju perutanje kože glave, jačaju kore vlasi i čine je zdravijom i lepšom - priča Barbara. 

Najbolji su, tvrdi, šamponi od kamilice, koprive, breze i ruzmarina.

- Kosu potom petnaestak minuta sušim tako što je uvijem u peškir, a onda je kratko prosušim fenom, jer ne želim da je oštetim – otkriva Barbara.
Osim što redovno skraćuje oštećene krajeve, Barbara se nije šišala poslednjih 15 godina. To i ne namerava, jer joj je želja da uđe u Ginisovu knjigu rekorda.

Zvanično, Ginisova rekorderka u ovoj kategoriji je Indijka sa kosom dugom 190 cm.