01.03.2024.

20:20

Foto: FK Bega

Srbija

U ovom selu ima više fudbalera nego mladoženja!

Danas, kada se klubovi po selima gase, a tereni zarastaju u korov, u Novom Itebeju ima čak 36 aktivnih fudbalera u seniorskoj konkurenciji, a hvale se da je to više nego što imaju momaka za ženidbu!

- Posle tri nedelje napornih treninga odigrali smo prvu pripremnu utakmicu, razmišljali smo koga da uzmemo za protivnika i onda se rodila logična ideja, ma imamo fudbalera skoro za četiri tima, igramo sami protiv sebe i podelili ekipu u dva tabora, crveni i zeleni - ponosno ističu iz FK Bega, kluba koji je po broju registrovanih fudbalera, sigurno broj jedan u Srbiji.

Interesovanje za fudbal ljubazni domaćini u FK Bega objašnjavaju strpljivim i upornim radom dobrom organizacijom u klubu, koji vodi računa o svakom igraču.

- Nije uvek bilo tako, klub je bio na rubu opstanka, ali uspeli smo, verovali i radili, vratili smo fudbal u Novi Itebej i sada je sve pesma - poručuju fudbaleri.

Svesni da nema opstanka bez podmlatka ponosno ističu da na svakom treningu mlađih kategorija, ima bar dvadesetak mališana.

Svi iz kluba sami održavaju teren pa tako obično nedeljom organizuju radne akcije, kose travu, sređuju opremu, a neretko im se pridruže i meštani.