01.03.2024.

11:20

Foto: Ministarstvo odbrane

Srbija

Đaci iz Petrovca na Mlavi oduševljeni Vojnom akademijom a najviše pažnje privukla su im dva kabineta

Oko stotinu učenika, direktore OŠ "Bata Bulić" i Srednje škole "Mladost" Ivana Radosavljevića i Aleksandru Filipović, predsednicu Skupštine opštine Petrovac na Mlavi Hristinu Đorđević kao i predsednika Sportskog saveza opštine Dejana Marković dočekao je načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević. 

Blagojević je uz dobrodošlicu predložio da ovakav vid druženja nastave, te da u budućnosti kadeti sa svojim nastavnicima uzvrate posetu Petrovcu.

Ovo je bila prilika da đaci neposredno sagledaju mogućnosti za nastavka školovanja na Vojnoj akademiji i srednjim vojnim školama.

U obilazak su ih vodili kadeti koji su im iz prve ruke približili kako izakmičenja ...

Posetili su i spomen sobu koja čuva bogatu i dugu istoriju našeg visokog vojngledaju njihove dnevne obaveze, šta rade van nastave, kako izgledaju manifestacije, tog obrazovanja, a posebnu pažnju privukla su im kabineti naoružanja i vojne opreme, kao i simulator letenja.

Otvorena vrata svake subote od 10 do 13

Konkurs za upis u vojne škole otvoren je do 31. marta i prilika je za sve mladiće i devojke koji razmišljaju o vojničkom pozivu kao svojoj budućoj karijeri da se prijave. Kako izgleda školovanje na Vojnoj akademiji, u Vojnoj gimnaziji i Srednjoj stručnoj vojnoj školi "1300 kaplara", svi oni koji maštaju da jednog dana ponesu uniformu Vojske Srbije mogu svake subote tokom trajanja konkursa da vide tokom "Otvorenih vrata" u ovim školama od 10 do 13 sati i saznaju iz prve ruke o životu i radu kadeta i učenika, kao i o uslovima koje vojne škole pružaju.