05.03.2024.

14:50

Foto: Printcreen Agrotv

Srbija

(VIDEO) Kako je Stole iz Medveđe postao marketinški stručnjak! Njegovu rakiju nema ko nije probao

Posvećen poljoprivredi sa svojom porodicom prerađuje voće i povrće, a sa suprugom Biljanom obično je stalni izlagač na poljoprivrednim izložbama i van Šumadije i Pomoravlja. 

Šaljivdžija po prirodi je, kažu, narodni stručnjak za marketing pa nije čudo što društvenim mrežama kruže klipovi u kojima je glavna zvezda.

Ipak, Stole, kažu, i može sebi da dozvoli takav humor jer u ponudi ima pozamašan asortiman kvalitetnih likera i rakija od šljive, maline, kupine i aronije, nekoliko vrsta vina, sirće od domaćih i divljih jabuka, pasterizovane sokove od jabuka, kompote, džemove…Nekoliko puta su dobili i nagrade Novosadskog sajma poljoprivrede...

- Naši proizvodi putuju na sve kontinente. Rakije kupuju i poznate ličnosti, poput glumaca Irfana Mensura i Bode Ninkovića, a naš liker je probala i ministarka Darija - kažu Miloševići. 

Nema lizuckanja i pujuckanja

- Za dobru prodaju, možda je zaslužan Stoletov urođeni talenat za marketing, kaže Biljana. 

Ispričala nam je kako na manifestacijama ne dozvoljava degustaciju, a čak je i taj video preplavio društvene mreže.
– Pa, ne nudim ništa. Tamo samo lizuckaju i pijuckaju, a niko se za džep ne vata! Čist trošak! – dodaje Stole u šaljivom tonu.

Neobična ambalaža u obliku Ajfelove kule, harmonike, flaše iz tri ili četiri manje u koju "pakuju" različite vrste rakije je, pored kvaliteta, njihov zaštitini znak...

– Imamo i univerzalnu ambalažu koja je odlična kao poklon za svekrve, komšinice, drugarice. To je flaša u obliku veštice, koja ima i metlu i štap – kaže veseli Stojan.

Njegova supruga Biljana dodaje da se dobro prodaju kombinacije od dve do četiri vrste rakije u kompletu, kao u alkohol upakovan u flaše u obliku sablje, motora, kamiona, lobanje, puške, violine, sirene, ali i u običnoj boci. 
- Najčešće kombinujemo dunju, kajsiju, krušku i šljivu. Kupe jednu flašu, a dobiju tri ili četiri različite vrste pića. Mogu da se kombinuju i druge vrste rakija, da se prave kombinacije rakija i likera, ili samo likera. Ima više opcija. U svakom slučaju, kupcima se dopada ambalaža, jer je odlična kao poklon, ali i za sopstvenu kolekciju – navodi Biljana.

Ovih dana vredno se spremaju za novu sezonu. Tako su voće upravo orezali, a uskoro bi trebalo da ga prskaju...

 

Nov proizvod - mast od jazavca

Najnoviji proizvod Miloševića je domaća, prirodna mast od jazavca, koji su počeli da proizvodeo zbog velikog interesovanja kupaca.

- Ona pomaže onima koji imaju astmu, bronhitis, hemoroide, kurje oči, upalu zglobova, ali i za zarastanje rana – dodaje Biljana.