31.03.2024.

14:43

Foto: Privatna arhiva

Srbija

Mala Mila je imala kosu do kolena i rešila da je pokloni!

Mama humane devojčice Sonja Vasić Savić kaže da nije sigurna da li je njena ćerka došla na ideju da donira kosu jer je to videla na televiziji ili čula od drugarice, ali da je bila odlučna da i ona nekome pomogne.

- Došla je jednog dana i rekla da ima dosta kose i da bi mogla da je pokloni detetu ili deci kojoj je potrebna. Ja sam se oduševila kada sam čula šta želi da uradi jer znam koliko je ponosna i emotivno vezana za svoju kosu. Od samog rođenja do sada mi smo joj skraćivali samo krajeve po par centimetara, nikada više od toga. Mi inače živimo i radimo u Beču i Mila tamo ide u treći razred, ali je odlučila da se ošiša u Nišu, u našem rodnom gradu, kako bi pomogla nekom detetu u Srbiji - rekla je Sonja.

Informer

Prema njenim rečima, do dolaska u Srbiju ona je maltene "milion puta" pitala svoju ćerku da li je sto posto sigurna da želi da se ošiša, ali je devojčica bila sigurna.

- Ona je čak bila nestrpljiva da to što pre uradi. Stalno je zapitkivala kada ćemo da dođemo u Srbiju, jel možemo da dođemo ranije, da li moramo da čekamo uskršnje praznike. Čim smo došli u Niš zakazala sam joj šišanje u frizerskom salonu "Selfi". Od prijateljice čija je ćerka skoro donirala kosu saznala sam da tamo kosa može da se donira jer su oni deo mreže frizerskih salona u Srbiji koji sarađuju sa udruženjem "Uvek sa decom" čiji je cilj da  pomože deci koja se leče od raka - objasnila je naša sagovornica.

Informer

Posle nekoliko slobodnih dana provedenih u rodnom Nišu, vraćaju na posao u Beč zaista ponosni na svoju ćerku, a i ona je srećna što će njena kosa pomoći nekom detetu da se bolje oseća.