01.04.2024.

19:28

Foto: Foto: jugmedia.rs

Srbija

Umalo da nagrabuse zbog šale! Kako su novinari jednog portala ispoštovali 1. april!

- Ova odluka ne važi za Niš, gde se uskoro održavaju izbori, kao i za Pirot, gde su zarade više u odnosu na ostale delove jugoistoka Srbije. Jednokratnu pomoć dobiće samo građani Jablaničkog, Topličkog i Pčinjskog okruga - piše u tekstu ovog leskovačkog portala i navodi se da je procedura preuzimanja novca, jednostavna - dovoljno da jedan član domaćinstva putem mejla pošalje spisak ostalih ukućana, matične brojeve i brojeve tekućeg računa. 

I tako do samog kraja teksta, gde je pisalo: Danas je 1.april!

- Svake godine smislimo neku šalu za koje se čitaoci, bukvalno, zalepe, a onda usledi ljutnja kada dođu do kraja teksta. Za današnju lažnu vest odlučili smo se jer su vesti o dodeli bespovratnih sredstava čitanije i od tragičnih crnih hronika! To najbolje ilustruje podatak da je do popodnevnih sati ovu vest pročitalo tri puta više čitalaca nego što ih prosečno imamo tokom bilo kog drugog dana - kaže urednica jugmedia.rs Milica Ivanović. 

Neki čitaoci, priznaje, nisu joj ostali dužni, pa su uspeli da je "nasamare". 

- Zvone telefoni, kažu: brzo, izlazite! Neka gužva je ispred vaše redakcije. A mi, novinari, odmah da proverimo - smeje se Milica. 

Međutim, imala je danas i jedan, na početku, neprijatan razgovor. 

- Gospodin je prvo ljutito negodovao da se ne treba igrati s takvim stvarima, jer nije bio svestan da je danas 1. april, ali posle smo se i našalili. Kaže, čim je pročitao naslov, odmah se ozario jer ih ima šestoro u porodici...- prepričava nam Milica.