05.04.2024.

09:00

Foto: T. I.

Srbija

Šampioni! Šabački mališani na Maloj olimpijadi

U organizaciji Predškolske ustanove "Naše dete", Olimpijada je održana u četvrtak na stadionu Fudbalskog kluba "Mačva". U pet disciplina takmičile su se desetočlane ekipe sa po pet devojčica i pet dečaka, a uživali su svi.

Iz Predškolske ustanove "Naše dete" kažu da svako jutro u vrtiću počinje vežbanjem, da bi deca shvatila značaj fizičke aktivnosti i stekla naviku o zdravom načinu života, a sve kroz igru i zabavu.
- Koristimo svaki trenutak da sa decom boravimo napolju, u prirodi, da vežbamo kroz razne poligone spretnosti, igrice koje pospešuju razvoj motoričkih sposobnosti, da razvijemo takmičarski duh, ali i fer plej. Spremali smo se za našu "Malu olimpijadu" tako što su jedni učesnici, drugi navijači - rekla je koordinatorka za sport u ovoj ustanovi Sandra Micić.

- Grad Šabac je kroz razne besplatne projekte omogućio dostupnost deci da u svojim školama imaju besplatne dodatne fizićke aktivnosti kroz projekat "Sport u škole – rasti zdravo" a od naredne školske godine to će moći da koriste i predškolci  - naglasio je predsednik Skupštine grada, Nemanja Pajić.


I dok su na terenu davali sve od sebe da što brže trče, skaču u džaku, budu precizni, drugi su na tribinama navijali iz sveg glasa. A naši mali olimpijci kažu da vole sport - gimnastiku, atletiku, fudbal, košarku….