11.04.2024.

15:53

Foto: facebook OŠ "Ljubica Radosavljević"

Srbija

Najslađe parice! Đaci iz Zaječara ovako skupljaju novac za ekskurziju!

 

Doneli su svoje igračke, prodaju ih, a novac stavljaju u zajedničku kasu da bi platili ekskurziju!

Iznad tezge mališana stoji natpis: Kupite igračku za naš džeparac za ekskurziju, a kupaca je napretek! Mnogi ostave i više novca, neki stariji učenici ostave po 10, 15 dinara i kažu "evo vam klinci za džeparac", a najvažnije je da se sve dešava uz smeh i prijateljstvo.

Bake i deke koji dolaze po mlađe učenike, roditelji, zaposleni u školi, učenici, ma nema ko nije kupio makar jednu igračku. A cene su simbolične od pet, 10, 20 dinara pa sve do 100.

- Najpre nam je ideja bila da se prodaju igračke koje imamo u predškolskom odeljenju, a ne koriste se godinama. Njih smo oprali, sredili i dogovorili se sa roditeljima i decom da se one prodaju i tako
sakupi novac za džeparac za ekskurziju. Ali, deca su počela da donose svoje igračke od kuće, pa se akcija proširila. Do sada je sakupljeno više od 12.000 dinara, i mi i deca smo prezadovoljni – kaže nam vaspitačica Ljiljana Anđelković koja sa koleginicom Brankicom Lazarević sprovodi ovu akciju.

Mališani se pripremaju za jednodnevnu ekskurziju do Svilajnca, gde će se obići i  mini-farmu, Dino park... U dve grupe predškolaca, koliko postoje u ovoj školi, ukupno ima 26-oro dece.

Novac koji ovako prikupe planiraju da potroše na kupovinu sladoleda, sokova i suvenira.

Njihov mali bazar otvoren je još sutra, ali s obzirom na to da imaju "mnogo robe" možda i produže...