15.04.2024.

10:00

Foto: K. K.

Srbija

Koliko će vas koštati matura? Nišlijka Marija odlučila da pomogne

Jedna Nišlijka velikog srca, šminkerka Marija Zlatkov, rešila je da pomogne onako kako ona može. Njena objava na društvenim mrežama da će pokloniti dva šminkanja devojkama koje nisu u mogućnosti da plate naišla je na oduševljenje.  

- Odlučila sam to pre nekoliko meseci kada je devojka zakazala dva termina, da bi kasnije jedan otkazala. Ona je, po dogovoru, potvrdila svoj termin, ali je otkazala onaj koji je bio predviđen za njenu drugaricu, rekavši da ona nije u mogućnosti da dođe jer nije u finansijskoj situaciji. Meni je iskreno bilo veoma žao, rekla sam da dođe i da će šminka biti gratis. Bila je prezadovoljna, a ja presrećna! Posle toga sam rekla da ću, kada god bude neka posebna prilika, Dan zaljubljenih, Nova godina, matura, 8. mart pokloniti dva-tri šminkanja - kaže Marija i ističe da je najvažnije koliko naše "malo" nekome znači. 

Želja joj je podstakne i svoje koleginice da se pridruže.

Informer

Marija Zlatkov je odlučila da pokloni dva gratis šminkanja budućim maturantkinjama koje nisu u mogućnosti da priušte profesionalnu šminku za maturu

- Kada bi svaka poklonila barem dve šminke to bi obradovalo mnoge curice, ali bi i olakšalo roditeljima. Ja sam najavila dva gratis šminkanja, a već sam zakazala četiri, a upisaću sigurno još nekoliko devojaka. Planiram da uvek kada dođe taj period mature poklonim do osam termina. Nema lepšeg osećaja od onog kada vidite da ste nekome ulepšali dan, a matura, bilo mala ili velika, to svakako jeste - dodaje Marija.