18.04.2024.

14:58

Foto: uprava za izvršenje krivičnih sankcija Niš

Srbija

Niški zatvorenici "obukli" lekare na Klinici za ginekologiju

Ovo je nastavak saradnje Kazneno-popravnog zavoda i Klinike za ginekologiju. 

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević izjavio je da su osuđenici iz ovog Zavoda za niško porodilište u februaru sašili 400 čaršafa, 200 kompresa i 100 navlaka za radne površine koje se koriste za porođaje i hirurške intervencije. 

- Tada su nam prioritet bile buduće majke, kao i žene koje dolaze na različite hirurške intervencije, a sada smo odlučili da podržimo rad zaposlenih u Klinici za ginekologiju i akušerstvo - reka je Carević i naglasio da medicinsko osoboljle i ubuduće može da računa na ovakvu podršku. 

Informer

Uprava porodilišta je obezbedila materijal za uniforme dok su obučeni osuđenici dali svoj doprinos krojenjem i šivenjem.

Niški zatvor, jedan je od najvećih u zemlji i u njemu se godinama osuđenici obučavaju za više traženih zanimanja na tržištu rada poput zavarivača, stolara, krojača, pekara, vodoinstalatera...

Tako je prošle godine 96 osuđenika steklo sertifikate licenciranih kuća, a osim teorije, stekli su i praksu u pogonima što im olakšava pronalaženje posle kada izađu na slobodu.