20.04.2024.

11:50

Foto: G. R.

Srbija

Gde žuriš, čoveče? U Novoj Varoši 'zauzdali' brze vozače

 
Savet za bezbednost saobraćaja prihvatio je zahtev građana i na ulicama Nove Varoši postavljeno čak 19 novih "ležećih policajaca".


- Imali smo dosta zahteva iz različitih delova grada da se postave 'ležeći policajci' u cilju povećane bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, posebno dece. Zato smo akciju sproveli u rekordnom roku, u skladu sa zakonom Nacionalnom strategijom o bezbednosti saobraćaja i lokalnim akcionim planovima u ovoj oblasti - rekao je opštinski inspektor Aleksandar Marinković, član lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja.

Informer

Vrednost ovog projekta je oko 1,1 milion dinara, a sredstva su obezbeđena iz namenskog fonda od naplate saobraćajnih prekršaja na teriroriji ove varošice.
Prioritet su, kažu, bile lokacije u blizini obrazovnih ustanova i sportskih terena u gradskoj zoni i prigradskim naseljima, ali i dve najprometnije ulice u gradu, kao što su Karađorđeva i Svetog Save.
Gumeni usporivači brzine, inače, neophodni su bili na lokacijama gde je puno dece, pa su ovih dana novovaroške ulice veoma rasterećenije, nego ranije, jer ih nestrpljivi vozači obilaze u "širokom luku".