23.04.2024.

17:29

Foto: D. Ć.

Srbija

Gornji Milanovac dodelio nagrade povodom Dana opštine: Najviše priznanje ministarki Ireni Vujović

– I danas, 209 godina posle Drugog srpskog ustanka u Takovu, borba za razvoj i prosperitet države neprestano traje i neće se zaustaviti. Imajući u vidu istoriju, tokom koje se gradila Srbija, baš na ovim prostorima, izuzetna mi je čast što sam danas dobila ovo priznanje. Tokom tri i po godine, koliko sam na čelu Ministarstva zaštite životne sredine, trudila sam se da svojim timom i našim partnerima u lokalnim samoupravama pažljivo razmatramo potrebe i inicijative građana, da po prioritetima radimo na projektima koji će unaprediti život svih. Drago mi je što vidim da su projekti, koje je podržalo ministarstvu, upravo ispunili svoj zadatak i na teritoriji Gornjeg Milanovca - rekla je Vujovićeva.

- Ovo priznanje je rezultat našeg zajedničkog zalaganja za čistiji i bolji Gornji Milanovac. Uz podršku ministarstva, Milanovac je postao prva opština u Srbiji bez divljih deponija, sa novoizgrađenom kanalizacionom mrežom, po evropskim standardima - rekla je ministarka Vujović, zahvaljujući se na priznanju. 

Informer

Predsednik opštine Dejan Kovačević rekao je u svom obraćanju "da je najveće dostignuće, koje su nam preci ostavili, bez sumnje, država Srbija".

- Gornji Milanovac ima časno mesto na mapi Srbije i mi moramo opravdati časno ime, koje su oni za nas izvojevali. Prateći predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića i Vladu, koji postižu ogromne rezultate na svim poljima, pomeraju granice mogućeg, svakodnevno unapređuju kvalitet života svakog čoveka u našoj zemlji, trudimo se da to ostvarujmo i u našoj lokalnoj samoupravi. Sa izgradnjom autoputa "Miloš Veliki" i pristupne saobraćajnice Milanovac – Takovo, koja će biti završena do oktobra ove godine, naša opština dobija novu razvojnu šansu za bolju budućnost privrede i turističkog potencijala - rekao je Kovačević. 

Srebrne medalje pripale su: Stanici Levajac, dugogodišnjoj generalnoj direktorki "Kansai Helios Srbija", Radmili Trifunović, generalnoj direktorki "Metalca a.d."; preduzeću "Kansai Helios Srbija a.d"; Rajku Kandiću, dugogodišnjem dobrovoljnom davaocu krvi i Protojerej-stavroforu, hadži Daliboru Miloševiću, parohu kameničkom.

Informer

Među zvanicama na sednici povodom Dana opštine bili su i predstavnici Pirotskog, Moravičkog, Južno-bačkog i Jablaničkog upravnog okruga; delegacije Čačka, Kraljeva, Subotice, Vranja, Niša, Ćuprije, Lapova, Bajine Bašte, Malog Zvornika, Merošne, Odžaka, Knića, Vrnjačke Banje, Varvarina, Kučeva, Ljiga, komune Vevsn iz Norveške, Slovengradeca iz Slovenije, Plevena u Bugraskoj, Travnika, Foče i Trebinja BiH, Morfua s Kipra, Kavadaraca iz Makedonije. Svečanosi je prisustvovao i državni sekretar Zoran Antić, kao i predstavnici Voske Srbije.