24.04.2024.

14:40

Foto: Foto: M.O.

Srbija

(VIDEO) Nikad veselije u staračkom domu! Venčali se Bosiljka i Siniša! Muzika samo bije!

Njoj je 82, njemu 86, ali dali su svima lekciju iz ljubavi i pokazali da za uzvišena osećanja nikada nije kasno.

Prvi susret Bosiljke i Siniše nagovestio je ljubav koju su krunisali brakom u prostorijama svoje druge kuće. U prisustvu matičara rekli su sudbonosno "da", organizovana je muzika, ples, ručak i burme za mladence.
- Dopali smo se jedno drugom. Kad sam došla u Dom, sve mi je bilo prazno. Ali, stigao je Siniša i sve je ponovo imalo smisla - kaže Bosiljka, porekom iz Doboja.

Njen život obeležile su tragedije u kojima je izgubila sina i supruga. Ljubav pod stare dane donela joj radost i prijatne trenutke. 

- Sada smo pod stare dane jedno drugom najpotrebniji. Lakše se sve podnosi udvoje - kaže Bosa, koja od danas nosi prezime Veličković.

Siniša je iz Leskovca došao da živi i radi u Senti kao vojno lice, gde je dočekao penziju. Pre dolaska u Dom, volontirao je u senćanskom Crvenom krstu.

- Teško mi je bilo da se preselim u Dom, a sad vidim da je preporuka lekara bila sudbonosna za mene - priča uz smeh mladoženja koji je u Novom Kneževcu skoro dve godine
Glavni "krivac" što su se njih dvoje u tim godinama odlučili da uplove u bračne vode je mladoženjin cimer i venčani kum, Vladimir Besermenji. 
- Mesec dana ranije sam došao u Dom i postali smo prijatelji. Drago mi je što sam ih upoznao i bio "srećne ruke". Siniša je zaljubljen kao tinejdžer, verujte, to još nisam video - kaže Besermenji.
Mladencima je kumovala i upravnica Domskog odeljenja Centra za socijalni rad u Novom Kneževcu, Ljubica Jolić.

Uz brojne zvanice priređena je svadba za pamćenje, koja će se, sigurno je, dugo prepričavati. Vremešni mladenci nisu krili uzbuđenje. Uz potpis i poljubac, otvorili su novu stranicu svojih života, kao dokaz da za ljubav nikad nije kasno.

Pogledajte kako je bilo: