26.04.2024.

11:25

Foto: K.K.

Srbija

Svi studenti ekonomije u Nišu zaradili "desetke"! Humanitarni bal za decu obolelu od raka

Na događajima koji su studenti ovog fakulteta organizovali u prethodne dve godine prikupljeno je 700.000 dinara, a preskinoć su oduševili programom humanitarnog bala. 

Studentski bal je proistekao iz želje da se mladi, kako kažu organizatori, vrate korenima, okupljalju i druže na drugačiji način.

 - Idemo ka tome da ovaj događaj postane tradicija, mislim i nadam se da ćemo u tome i uspeti. Sama činjenica da već tri godine organizujemo i realizujemo "Studentski humanitarni bal" nam govori da je to moguće. Interesovanje samih studenata i zajednice je izuzetno veliko. Dolaze nove generacije koje su itekako željne lepog i kulturnog provoda u isto vreme. Sa druge strane tu su i ljudi koji žele da pokažu svoj humanitarni rad na delu - kaže predsednica studentskog parlametna Ekonomskog fakulteta Anđela Durmišević.

Informer

Starogradske igre, tango, nastup violinistkinje i saksofoniste, oduševili su okupljene. Među njima su se našli i sami profesori sa fakulteta, koji podržavaju svoje studente.  

- Ekonomski fakultet i studenti organizovali su razne humanitarne akcije, prikupljanje sredstava za decu sa Kosova i Metohije i još mnogo toga. Oni na različite načine pomažu mnogim ljudima. Ja sam kao dekan fakulteta izuzetno ponosan na njihov angažman, ne samo u stručnom pogledu, već i u ovom životnom - istakao je dekan Ekonomskog faulteta Prof. dr Tadija Đukić.

Mladi akademci su do sada organizovali različite događaje, a po prvi put sav prikupljen novac namenjen je Nurdoru a organizatori najavljulju još ovakvih događaja do kraja godine.

- Svake godine organizujemo licitaciju na Keju, koja je sada zakazana za 19. jun i nadamo se da će odziv naših sugrađana, kao i do sada, biti veliki. Nakon toga ćemo imati humanitarni turnir, a onda krajem godine akciju "Pruži šapu, budi drug" koja je namenjena našim ljubimcima. Tu ćemo prikupljati granule, novac i sve ono što je neophodno za ljubimce koji nemaju stalni dom. Na kraju ide humanitarna nedelja, gde sakupljamo novac za paketiće za decu sa Kosova i Metohije - najavljuje Apolonija Mirčić.