26.04.2024.

12:17

Foto: Foto: S. S

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!

Odziv je tradicionalno dobar tako da se najčešće prikupi i par desetina boca krvi.

- Tokom godine organizujemo dve akcije, prolećnu u aprilu i jesenju u septembru. Ono što je najvažnije je da prilikom svake akcije beležimo određeni rast broja dobrovoljnih davalaca- kaže Bogdan Ćalić, predsednik Samostalnog sindikata zaposlenih u Gradakoj Upravi.

Među zaposlenima koji su ovaj dan odabrali da pokažu svoju humanost su i dvojica gradskih većnika, za sport Predrag Stevović i privredu Radomir Erić.

- Želim da ličnim primerom podstaknem ljude da dobrovoljno daju krv. Zaista malo izdvojenog vremena može da spase ili produži nečiji život - kaže Stevović.

Informer

Radomir Erić naglašava da odazivanje na ovakve akcije smatra svojom moralnom obavezom jer je u svojoj porodici imao situaciju da je jedan život spasen isključivo zahvaljujući blagovremenoj transfuziji.

Marijana Stojanović, propagator u Banci krvi UKC Kragujevac kaže da akcija dobrovoljnog davalaštva koju godinama organizuju zaposleni u Gradskoj upravi ima višetruk značaj.

Informer

- Veoma su važne akcije koje imaju kontinuitet, to je odličan način da se pozovu i priključe i druge organizacije i tako pomognu da stanje u Banci krvi bude stabilno. Gradska uprava je zaista odličan primer - navela je ona.

Sledeću akciju dobrovoljnog davalaštva krvi Samostalni sindikat zaposlenih u Gradskoj upravi Kragujevac organizovaće u septembru.