18.05.2024.

19:34

Foto: A.Ć.

Srbija

Praznik za gurmane! U pirotskom selu Krupac, podno Stare planine, počela deveta po redu Jagnjijada (FOTO)

Marko Đorđević, jedan od takmičara, kaže za Informer da mu je ovo drugo učešće na Jagnjijadi, prošle godine je bilo prvo i osvojili su treće mesto.

- Sada sa mojom ekipom "Šele i drugari" očekujemo da osvojimo prvo mesto. Tajna vrhunskog ukusa pirotske jagnjetine je u činjenici da ovce i jaganjci na Staroj planini pasu ogroman broj lekovitog bilja, kojim je Stara planina prepuna, tako da je vrlo bitno da jagnje bude sa Stare planine kaže Đorđević.

Informer

 

Ovu manifestaciju organizuju Mesna zajednica Krupac, Grad Pirot i Turistička organizacija Pirot. Direktor Turističke organizacije kazao je da je dobro da svaki pirotski brend ima svoj festival

- Pirotska peglana kobasica ima svoj festival peglane kobasice, pirotski kačkavalj ima svoj festival kačkavalja, evo i jagnjetina ima lep festival, kao i pirotski ćilim. Sve je to veoma važno kako bi se ovi brendovi očuvali i unapređivali-kaže Zlatkov.

Ugođaj su velikom broju prisutnih posetilaca upotpunili folklorci iz Pirota, ali i brojni izlagači iz cele Srbije koji su imali štandove sa vrhunskim vinima, sirevima i drugim specijalitetima.

Informer

Organizatori manifestacije su Mesna zajednica Krupac, Turistička organizacija Pirot I Grad Pirot. U revijalnom delu manifestacije prisutne su zabavljali poznati pevači Biljana Jevtić I Aleksandar Ilić.