20.05.2024.

15:07

Foto: profimedia

Srbija

Stari svat na svadbi delio lažne dukate! Šumadinac šokirao muzičare i goste

Ovog vikenda, kako prenosi naš izvor, stari svat poznat po duhovitosti, dobro se našalio s muzičarima, a nasmejao i svatove koji su scenu mogli da vide.

- Bila je lepa svadba, a starojko u elementu. To je, prema našim običajima, mladoženjin ujak. Danas mladi sve češće za svedoke na venčanju biraju drugare i drugarice, a ovo je bilo sve redno, za poštovanje, što se kaže - priča gost sa ove svadbe. 

Štimung je, dodaje, bio odličan i tokom ručka. Muzika svira, svi igraju, e onda je stari svat imao specijalnu molbu za muzičare. 

- Uzalud ga je starosvatica smirivala, ali on je tražio da pevači i pevačica dođu do njegovog stola, da sednu i da zajedno pevaju! Pravi šou je počeo kad je čovek izvadio kesicu od pliša i počeo da vadi dukate! Daje dukat pevačici, ona u čudu! Mladom pevaču, on gleda u ruku...svi se zgledaše, a onda su zajedno sa starim svatom počeli da se smeju - priča smejući se naš sagovornik i objašnjava da niti su to bili dukati, pa ni "lažnjaci", nego čokoladice koje u takvoj ambalaži na prvi pogled mogu da "prevare".

- Sve je prošlo lepo, a starog svata je, kad je krenuo kući, muzika ispratila do izlaza. Sigurno su dobili dobar bakšiš - dodaje naš sagovornik.