Autor: Informer.rs

21.05.2024.

16:07

Foto: Grad Leskovac

Srbija

Vaša posvećenost poljoprivredi i želja za unapređenjem čini ovu zemlju bogatijom: Održana jagodijada u Karađorđevcu - poseta gazdinstvu porodice Marinković! (FOTO)

Zamenica Dimitrijević, prenela je gospodinu Siniši Marinkoviću i njegovoj porodici, pozdrave od strane gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanović i tom prilikom istakla:

- Vaša posvećenost poljoprivredi, vaša želja za učenjem i unapređenjem, sa porodicom kraj vas, preko 15 godina čini ovu zemlju bogatijom, a nas uči važnim lekcijama o važnosti ostanka porodica na selu.  U svakom gazdinstvu vidimo zajednicu koja je ujedinjena u svom cilju da prehranu naših građana učini boljom, zdravijom i dostupnijom za sve.

Informer

 

Porodica Marinković gaji jagode na preko 90 ari na otvorenom i u plastenicima, a pored jagoda bave se izgojem šljiva, kupina, paprika, paradajza i imaju vinograd.

Informer

 

Dobrila Marinković iz Karađorđevca istakla je da se njihova porodica godinama unazad bavi poljoprivredom, da im je to primarna proizvodnja, počev od jagoda sve do vinograda kada završavaju godinu, i mnogih drugih proizvoda između, dodala je da svoje proizvode plasiraju na Zelenoj pijaci na Niškoj ulici imaju svoje tezge, viškove skladište u mini komori i uspeju sve svoje proizvode da prodaju. Ona je dodala da pristojno žive od poljoprivrede, da 10 godina unazad koriste gradske subvencije, kao i za atarske bunare.

Informer