23.05.2024.

16:59

Foto: Informer

Srbija

(VIDEO) Kragujevčani prate sednicu UN sa mesta posvećenom žrtvama fašizma 1941.

Direktan prenos organizovan je u Muzeju "21.oktobar" u okviru Spomen parka Kragujevački oktobar, koji je podignut u znak sećanja na kragujevačku tragediju u kojoj su nemački fašisti streljali blizu tri hiljade ljudi a među njima i trista đaka.

Snažna poruka bez reči celom svetu sa mesta gde se čuvaju lični predmeti i poslednje poruke nevinih žrtava koje su 21. oktobra 1941. streljali nemački vojnici. 

Članica Glavnog odbora SNS i narodna poslanica Nataša Jovanović uputila je podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom najavljenog donošenja rezolucije o Srebrenici u UN, koju je označila kao "brutalnu pojavu istorijskog revizionizma u najgorem obliku".

- Sila i falsifikati ne mogu da pobede činjenice i pravdu. Naša borba, herojska zalaganja predsednika Aleksandra Vučića i naših državnih organa, borba za pravo na istinu, trijumfovaće u pravdoljubivom delu čovečanstva. Međunarodni poredak i njegove najviše institucije su ovakvim dokumentima teško poraženi. Mi, srpska država i narod smo danas uspravni i podignute glave, naša slava i svetla istorija su uvek bili deo pravdoljubivog čovečanstva i biće.

Neka znaju svi i danas ono što je i za našu budućnost najvažnije, da smo narod koji je ponosan na svoju tradiciju, slobodarski duh, na istrajnu borbu predsednika Vučića protiv svetskih moćnika kojima u ime svih nas stavlja do znanja da se nikada nećemo saviti i da našu Srbiju ne damo nikome i ni za šta na svetu - poručila je Jovanovićeva.