26.05.2024.

16:14

Foto: Z. G.

Srbija

Taksista Arsenije uhvatio još jednog poskoka u Užicu! "To je samo još jedna potvrda da je u Srbiji Užice grad sa najviše zmija"! (FOTO)

Ovog puta u naselju Krčagovu, u jednom magacinu, uhvatio je odraslog poskoka.

- Čovek ga je video u magacinu. Odmah su me pozvali. Ovaj poskok je bio manji od onog od prošlog puta, koji je bio u samom centru Užica. To je samo još jedna potvrda da je u Srbiji Užice grad sa najviše zmija. Možda zbog toga što grad Užice velikim delom leži na belom kamenu, a zmija i stršljenova više ima na belom kamenu, nego na drugim površinama - kaže Hadži Basur.

Informer

Goloruk hvata opasne otrovnice

I zato Užičani imaju sreće što imaju sugrađanina Arsenija Hadži Basura, koji inače radi kao taksista, velikog eksperta za hvatanje zmija i, kako sam kaže, jedan je od retkih u Evropi koji i otrovnice hvata bez rukavica i štipaljki, i jedini uklanja gnezda stršljenova na Balkanu.

- Ovo je Božiji dar! Bolje je da me zovete za vožnju taksijem nego da hvatam zmije ili uklanjam stršljenove, ali teže je boriti se sa ljudskim zverima nego životinjskim - kaže Basur u šali.

On upozorava da ljudi raspremaju svoja dvorišta, da se održavaju područja oko firmi. Ako je za utehu Užičanima, Arsenije dodaje da je ove godine u odnosu na isti period prošle godine imao manje intervencija.

Prethodnog odraslog poskoka Arsenije je uhvatio prošlog meseca.