30.05.2024.

11:06

Foto: TO Prijepolje/Privatna arhiva

Srbija

Pravo vreme da budete na Limu! Spust niz reku dug više od 130 kilometara

Regatu će započeti rafteri koji startuju u Plavu, a preko Andrijevice, Berana i Bijelog Polja, krajnji cilj im je plaža Petrovac, nedaleko od Prijepolja. Putanja kojom će krstariti do krajnje tačke, duga je više od 130 kilometara, a u spustu Limom učestvovaće oko 100 raftera.
Manifestaciju podržavaju sve turističke organizacije gradova kroz koje Lim protiče, a koji će biti domaćin svih splavara koji će učestvovati u ovom nezaboravnom, andrenalinskom putovanju.

- U ovoj tradicionalnoj trodnevnoj, sportskoj manifestaciji od Plavskog jezera do Prijepolja, učestvuju posade iz celog regiona, a učesnici su često i gosti sa drugih kontinenata. Nadamo se da će nas i vreme poslužiti, da bi ceo događaj u celosti bio upotpunjen. Očekuje nas dobra zabava i druženje, a prijave su moguće do početka manifestacije - rekao je Petar Vasiljević, direktor TO Prijepolje.

Pored turističkih ogranizacija gradova uz tok Lima, u organizaciju manifestacije uključen je i Planinarsko skijaški klub "Kolovrat".

Prirodne lepote Lima, očaravaju mnoge, pa je ova manifestacija sve ove godine oduševljenje za sve ljubitelje ekstremnih sportova.