03.06.2024.

19:41

Foto: Privatna arhiva

Srbija

Momci i devojke iz '60. i neke: Šta im mogu godine, kad je srce mlado!

Nije im cilj bila, kažu gotovo u glas, klasična proslava mature, to su, dodaju, slavili više puta, već im je želja bila da se skupi cela njihova generacija od predškolskog, osnovnog pa do srednjeg obrazovanja.

I u tome su uspeli! U jednom topolskom restoranu svi koletktivno slavili su jubilarnih 60 godina života i 41 godinu od završetka srednjeg obrazovanja.

- Lično, moja želja je bila da se naša generacija skupi posle toliko godina, a u tome su me podržale i moje drugarice koje pamtim još iz vrtića. Možda su nam se životni putevi razišli, možda nismo svi išli u istu školu, ali svi smo ostali vezani jedni za druge. Volimo se i poštujemo kao da nas je jedna majka rodila! Verujte, to nema cenu, a 60 godina nije malo - kaže Jasminka Zdravković, jedna od organizatora ovog skupa.


Ona ističe da cela njihova genaracija ima vajber grupu gde svakodnevno komuniciraju i gde su i dogovorili ovaj susret na koji se odazvalo njih 45.

- Bilo nas je oko stotinu kada smo započinjali školovanje, ali na žalost taj broj se daleko smanjio i ostalo nas je malo. Bog je sebi uzeo mnogo naših drugara, prijatelja, a ovo što je ostalo, eto imalo je želju da se još jednom svi vidimo i družimo onako kako samo mi umemo. Proslavili smo uz lep ručak, živu muziku, vatromet, došli su nam prijatelji iz Slovenije, Novog Sada, Beočina, Beograda i slavlje je trajalo do kasno u noć - priča Jasminka.

Ona dodaje da je njihova generacija bila i ostala za primer mnogima. U vreme srednjeg obrazovanja imali su nekoliko smerova za koje su se školovali, delili su i dobro i zlo i poštovali kao da su svi iz iste kuće. Kako kaže, vremena su se promenila i stil života ali ljubav i dobrota koja se u ranom detinjstvu ureže u srce ostaje do kraja života.