04.06.2024.

15:54

Foto: grad Smederevo

Srbija

Ne kradite nam cveće, daćemo vam džabe! Neobična akcija u Smederevu

- Apelujem na sugrađane da nam ne uništavaju cvetne površine. Svedoci smo, to smo i objavljivali na našim stranicama na mrežama, da građani sa novouređenih površina vade sadnice. JKP "Zelenilo i groblja" ima svoj rasadnik, imamo pet velikih plastenika, svo cveće u gradu koje sadimo je isključivo naša proizvodnja. Građane pozivam da slobodno dođu i daćemo im cveće besplatno, samo da ga ne uzimaju sa javnih površina – poručio je Miroslav Ilić, direktor preduzeća.

Smederevci hvale kako su radnici "Zelenila" uredili zelene površine u ulicam Save Nemanjića, Knez Mihailovoj, Radoslava Mirkovića, Karađorđevoj, vojvode Đuše...

Narednih mesec dana ekipe "Zelenila" besplatno će iznositi kabasto smeće. 

- Građani treba da iznesu smeće ispred svojih kapija, sve sem šuta. Za šut važi ranije doneta odluka, a to je da građani mogu da ga sopstvenim prevozom dovezu na gradsku deponiju i tamo besplatno odlože. Isto će biti i u selima, gde ćemo u centrima postaviti velike industrijske kontejnere od po pet kubika u koje građani mogu da bacaju sav kabasti otpad, koje će naše ekipe odvoziti na gradsku deponiju. Krećemo od moravskih sela, a prvi kontejneri biće postavljeni u Saraorcima – dodao je direktor Ilić.