12.06.2024.

10:43

Foto: Dino Halilović

Srbija

Epski vikend u Vrnjačkoj Banji okupio više od 300 takmičara

Nezaboravan vikend u Vrnjačkoj Banji uz koncert Aleksandre Radović i više od 300 takmičara tokom Hormann Serbia Epic-a doveo je još jednom ovu manifestaciju na tron u kategoriji sportsko-kulturnih događaja. Tokom dva dana ovog svojevrsnog festivala na programu su bile tri trke – MTB, e-MTB i gravel, kao i trail trke na 8, 15 i 20 kilometara, dok je uveče jedna od najpopularnijih srpskih pop pevačica, Aleksandra Radović održala koncert za pamćenje.

Atmosfera sa Hormann Serbia Epic-a

Ovom izazovnom projektu priključili su se i volonteri iz Kancelarije za mlade Užice pod vođstvom Marije Maričić, koordinatorke i direktora Serbia Epic-a, Nemanje Vajsa. Zajednička akcija ove dve organizacije dovela je festival do savršenstva, te su mladi iz Užica imali priliku da steknu iskustvo u organizaciji događaja i budu sami deo nje.

U ženskoj kategoriji, na stazi dugoj 32 km, pobedu je odnela Velickovska Anita, drugo mesto zauzela je Kuljača Selena, a treće Jolović Jana. U muškoj kategoriji, prvo mesto pripalo je Dončić Bogoju, drugo Slavković Aleksandru i treće Žurka Željku. U kategoriji MB 32 km pobedio je Mate Žolt, drugo mesto zauzeo je Vujičić Marko, a treće An Andrei. Rang lista kategorije 32km MC izgledala je ovako: prvo mesto osvojio je Živković Zoran, drugo Đurković Dušan, treće Pot Mikloš, a u trci 32 km MD pobedu je odneo Božić Zoran. U kategoriji 33 GRAVEL slavio je Marić Aleksandar kao prvoplasirani, Marjanović Marjan na drugom mestu i Tripunoski Ognjen na trećem. U trci 52 km MA pobedio je Rusimov Milan, dok se na drugom mestu našao Jovanović Milan, a na trećem Ivanova Dunja. U kategoriji 52 km MB pobedu je odneo Petrović Boško, na drugom mestu bio je Popović Boris a na trećem Pavlović Marko. U kategoriji 52 km MC na prvom mestu našao se Kondev Ljubiša, na drugom Jemcov Igor, na trećem Vidić Ivan, dok je u kategoriji 52 km MD pobedu odneo Bogdanović Dejan. U trci E-MTB 32 km trijumfovao je Blazeski Darko, na drugom mestu našao se Mijatović Vuk in a trećem Stojanović Milan. Na Malom maratonu 32 km pobedio je Davidov Igor, na drugom mestu bio je Majdevac Ivan a na trećem Tripković Lazar. Veliki maraton doneo je pobedu Davidov Stefanu, drugoplasirani bio je Markovski Kiril a trećeplasirani Rajković Aleksa. U ženskoj kategoriji E-MTB pobedila je Vukadin Jelena.

Premijerno tokom Serbia Epic-a održane su trail trke koje su bile atraktivne i izazovne na 3 staze. Tokom ovih uzbudljivih trka, u kategoriji Trail 15 pobedu je odneo Krstić Dušan, na drugom mestu našao se Miljković Saša, a na trećem Živković Nenad. U ženskoj kategoriji Trail 15 prvoplasirana bila je Jovanović Nevena, Pajić Jelena bila je na drugom mestu i Uzelac Sandra na trećem. U muškoj kategoriji Trail 20 trijumfovao je Borbelj Đuro, drugo mesto zauzeo je Panić Slavko a treće Milisavljević Miloš. U ženskoj kategoriji Trail 20 pobedila je Mićić Nataša, drugo mesto osvojila je Maijatović Marijana, a treće Keler Evgenija. U trci Trail 8 pobedu je odneo Nićiforović Slobodan, na drugom mestu našao se Živković Aleksandar, a na trećem Božić Nenad. U ženskoj kategoriji iste trke pobedila je Milojković Danijela, na drugom mestu bila je Pap Monika, a na trećem Marjanović Božidarka.

Uz izuzetnu saradnju i veliku podršku predsednika opštine Vrnjačka Banja, Bobana Đurovića koji je prepoznao potencijal Serbia Epica, festival je već ove godine napredovao i kreirao nove sadržaje, što će biti praksa i za svako naredno izdanje.

Posle Hormann Vrnjačka Banja festivala, letnje izdanje Serbia Epic-a biće održano na Staroj planini i Zlatiboru.

Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia EPIC nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom sveta.

Serbia Epic seriju podržali su Ministarstvo turizma i omladine, Grad Novi Sad - Uprava za sport i omladinu, uprava za kulturu, uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Požarevac, Opština Vrnjačka Banja, Opština Knjaževac, Hormann, Pošta Srbije, Škoda auto Čačak, Bambi, Rosa voda, Red Bull, Heineken, SIM Novi Sad, NS grafo prom, Esensa, Yason, Capriolo i Proteo.