12.06.2024.

17:57

Foto: Privatna arhiva

Srbija

U subotu sportski dan na Adi Ciganliji: 11. Sabranje Svete Srbije

Zbog svoga razvoja i postignutih rezultata, kao i i dokazanog pozitivnog uticaja na društvo, ova priredba je dobila status manifestacije od posebnog značaja za našu prestonicu.

- Kao i prethodna desetica Sabranja, i ovo će početi molitveno, svetom liturgijom, posle koje će se na bini održati kulturno-umetnički program, a na sportskim terenima Ade Ciganlije uslediće turniri, kreativne radionice, viteške dicipline, hajdučke veštine... - istakao je Dimitrije Stikić, PR menadžer Svete Srbije i idejni tvorac ove manifestacije.

Uz veliku pomoć Šahovskog saveza Srbije i Šahovskog saveza Beograda koji će u subotu obeležiti dan svog osnivanja, biće organizovano takmičenje Otvoreni školski kup u šahu.

Na takmičenju mogu da učestvuju svi mladi šahisti koji u školskoj 2023/24. godini pohađaju ili su pohađali osnovnu školu.

Turnir će se održati u tri starosne kategorije: do 9 godina, rođeni 2015. godine i mlađi, do 12 godina, rođeni 2012. godine i mlađi i grupa za decu rođenu 2011. i starije.

Kao i uvek, svi sadržaji su besplatni.

Organizatori najavaljuju da se za sve prisutne sprema vojnički pasulj, a specijalno za najmlađe posetioce obezbeđeni su pokloni. Najuspešnije učesnike očekuju diplome, medalje i pehari.