14.06.2024.

18:00

Foto: MUP/S. R.

Srbija

Ministar Dačić na Karavanu bezbednosti saobraćaja: Godišnje pogine više od 500 ljudi

Dačić je istakao da je od velike važnosti da u gradu, u kome žive pripadnici različitih naroda i religija bezbednost bude na najvišem nivou i da treba raditi na uspostavljanju međusobnog poverenja.

- U tom smislu i policija treba da bude narodna, pa pozivam što više Bošnjaka da se prijave i budu sastavni deo Ministarstva unutrašnjih poslova. Važno nam je da u policiji imamo ljude koji su zaštitni znak ovoga kraja, odnosno neko koga svi poznaju - dodao je Dačić.

Informer

Govoreći o bezbednosti, ministar je naveo podatak da godišnje u saobraćajnim nezgodama pogine u proseku više od 500 ljudi, od kojih veliki broj zbog nevezivanja pojaseva. 

- Dovoljna je samo sekunda da neko izgubi život, te je zato potrebno što više kažnjavati one koji krše zakon. Pozivam decu da utiču na roditelje da budu pažljivi. Mi smo ovde došli sa svom opremom da deca mogu da vide šta sve policija ima. Policija je narodna i njen cilj je da štiti narod - naglasio je Dačić.

On je zatim obišao i sve štandove, koji su postavljeni u okviru "Karavana bezbednosti saobraćaja", ali se najviše zadržao kod štanda Turističke organizacije, koja je za ovu manifetscaiju pripremila tradicionalna jela Novog Pazara.

Informer

Pazarskim mantijama nije odoleo pa se uz sve pohvale i poslužio.