15.06.2024.

13:19

Foto: Foto: Privatna arhiva

Srbija

Milenko (83) najstariji navijač "orlova" u Nemačkoj: "Ulazimo u drugi krug! Siguran sam!"

Milenko je pratio reprezentaciju Srbije i na Svetskom prvenstvu u Kataru, pa je sasvim normalno, kaže, što je ponovo uz naše "orlove". 

- Dva sina, troje unučića i još dvoje sa mnom su na putu za Nemačku. Stižemo taman na vreme da najmlađi unuk, Veljko (14) i ja obučemo šumadijske narodne nošnje i uđemo na stadion kako dolikuje - rekao nam je juče Milenko u telefonskom razgovoru.

Rešio je, kaže, da bude na svim utakmicama našeg nacionalnog tima i nada se da će u Nemačkoj ostati dugo.

- Poslednji put sam se sa momcima iz tima i rukovodstvom video u Stokholmu i tamo smo malo analizirali stanje. Lično mislim da sigurno ulazimo u drugi krug takmičenja. Uveren sam! Za dalje ne smem da tvrdim, ali u drugi krug sam siguran - kaže iskusni poznavalac fudbala i dugogodišnji funkcioner Fudbalskog saveza Srbije.

Informer

Kao favorite za osvajanje evropske krune Marjanović vidi domaćine Nemce, Špance, Francuze i Engleze.

- Ako prežive nas, Englezi imaju šanse za ozbiljan rezultat, možda i za krunu. Srbija ima ozbiljne šanse u nedeljnoj utakmici protiv favorizovane reprezentacije Engleske - ocenjuje i ističe: 

 - Danas je sasvim drugačija situacija nego u Kataru. Svi su momci zdravi, nema povređenih, a protivnik je prilično uobražen što nama daje prostor za uspeh. Ako naši momci daju sve od sebe, očekujem da će da iznenade protivnika i pobede!

Reprezentaciju Srbije pratio je na svim kontinentima i sem velikog srca i iskrene vere, nema "rituale za prizivanje sreće"

- Nema posebnih rituala izuzev narodne nošnje, fotografisanja pred utakmicu i transparenta koji nosimo sa sobom. "Ajmo, Srbi" je naš slogan i njega nosimo sa stadiona na stadion, gde god da igra Srbija, a bili smo u manje više istom sastavu u Kataru, Rusiji, Južnoafričkoj Republici…- kaže Milenko.