27.06.2024.

16:04

Foto: G. R.

Srbija

Ovo je najlepša kancelarija u Srbiji! A što miriše!

Njihov aranžman od hiljadu ruža, kojima su prekrile radni sto, proglašen je najlepšim na tradicionalnom Festivalu cveća "Ruže Lipolista".

Pedantno i vešto, Ana i Dragana su punih sedam sati slagale ruže u cvećarski sunđer vodeći računa da svaka ima svoju "ulogu" i bude primećena.

Koji je, od više od hiljadu cvetova, najlepši, niko nije mogao da se opredeli, ali su se mnogi fotografisali ispred pobedničkog aranžmana.

Informer

- Od ideje do krajnjeg rezultata uložili smo dosta truda i dosta trnovitog rada. Imali smo potreban alat za uklanjanje trnja, a radnici iz rasadnika su pomagali u pripremi ruža za aranžiranje. Trud, rad i maštanje su se isplatili - kaže Ana.


Kancelarija, kakva nigde ne postoji, pleni lepotom cvetova nežnih pastelnih boja i opija zanosnim mirisom svežih ruža ubranih u rasadniku Milana Topalovića.

- Radni sto je prekriven cvetovima nežnih boja, a fioku i stolicu ukrasila je crvena "čajevka". Nije monotono, zahvljujući ovom kontrastu boja i svako bi poželeo da na posao odlazi u ovakvu kancelariju. Naravno, tu su morali da se nađu i kompjuter, miš, tastatura i jedan digitron, mada ih mnogi posetioci našeg štanda nisu ni primetili jer su bili opčinjeni lepotom ruža - rekla je Dragana.
Ruže koje su ubrane za izradu aranžmana kalemljene su prošle, a ove godine prvi i poslednji put su
procvetale u rasadniku u Lipolistu podno Cera.

Na jesen, kada precvetaju, počeće njihovo vađenje i pakovanje za prodaju, pa će već narednog leta cvetati i mirisati u nekoj bašti širom Evrope gde Topalovići izvoze sadnice "kraljice cveća".