28.06.2024.

09:02

Foto: J. M.

Srbija

Kruševac obeležava Dan Grada! Litija kreće u 10 sati!

U 12 sati je državna ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti kosovskim junacima, posle čega će se obratiti premijer Srbije Miloš Vučević. Posle obraćanja premijera Miloša Vučevića, sledi prikaz dela sredstava naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije, uz prisustvo predstavnika Vlade.

U 13 sati je polaganje cveća u organizaciji Grada kod spomenika Kosovskim junacima.

U 17 sati je otvaranje novog igrališta za odbojku na pesku (kod Hale sportova), sat kasnije otkrivanje bisti glumcima Miliji Vukoviću i Marku Živiću, na Trgu glumaca.

Za 19 sati zakazana je svečana sednica Skupštine grada Kruševca na kojoj će biti dodeljene Vidovdanska nagrada i priznanja.

Ovogodišnji dobitnik Vidovdanske nagrade ministar finansija Siniša Mali.

Zbog sednice Vlade Republike Srbije koja će biti održana u Kruševcu, u petak 28. juna, određene službe Gradske uprave radiće u izmenjenom terminu počev od 12.30 časova. To su sledeća odeljenja: Odeljenje za urbanizam i građevinarstvo, Odeljenje za opštu upravu i zajedničke poslove (matična služba), Odeljenje za stambeno-komunalne i imovinsko-pravne poslove, Odeljenje za investicije, privredu i zaštitu životne sredine (APR i turizam) i Odeljenje za inspekcijske poslove.

JP  "Poslovni centar" obaveštava građane da je Gradska uprava Kruševac donela odluku o privremenoj zabrani saobraćaja za sve vrste vozila, osim za vozila sa pravom prvenstva prolaza od Trga Kosovskih junaka prema Vidovdanskoj ulici do raskrsnice sa Nemanjinom i Takovskom ulicom. Zabrana saobraćaja važi do sutra 28. juna u 23 sata. U tom periodu, ukida se autobusko stajalište kod Doma sindikata, a autobusi se preusmeravaju na Dušanovu ulicu.