27.06.2024.

20:55

Foto: Foto: Printscreen Instagram/192_rs

Srbija

Jezivi prizori u Mionici! Ovako izgleda poplavljeni vrtić: Laminat se podigao, prostorije pod vodom (FOTO)

Obilna kiša praćena jakim vetrom čupala je drveće iz korena, a u kako se vidi na slikama koje su osvanule na društvenim mrežama, pored saobraćajnica, veliki broj objekata je u potpunosti poplavljen.

Na Instagram profilu "192_rs", pojavila se fotografija poplavljenog vrtića u Mionici.

Oluja je izazvala katastrofu na infrastrukturi, na mnogim glavnim saobraćajnicama su se stvorili bujični potoci, izlila se voda, a automobili su ostavljeni zaglavljeni i potopljeni.

Evakuisano pet vaspitača iz vrtića u Ljigu

Kako smo ranije pisali, tokom dana pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP evakuisali su 10 lica na dve intervencije izazvane nevremenom i jakim padavinama i to u Ljigu pet vaspitača iz vrtića, pet osoba iz vozila u selu Ključ kod Mionice.

57 vatrogasaca-spasilaca sa 26 vozila i 12 pumpi angažovani su i na 11 crpljenja vode u Vranju, Leskovcu i Mionici, na gašenju požara nakon udara groma u Subotici, Vranju i Ubu.

Četiri osobe evakuisane u Kruševcu

Podsetimo, pripadnici Odeljenja za vanredne situacije Kruševac evakuisali su i četiri lica iz poplavljenih automobila u Železničkoj ulici u Kruševcu. Na spasavanju su bila angažovana 3 vatrogasca-spasioca sa 1 vozilom.

Kako se navodi na sajtu RHMZ, vremenska prognoza predviđa da će se i danas zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom u zoni plјuska.