04.07.2024.

14:33

Foto: D.K.

Srbija

Da li je ovo najjeftinija kafana u Srbiji? Kisela 20, kafa i rakija po 60 dinara!

U Jasmininoj kafani domaća kafa košta 60 dinara, čaj i čaša gaziranog soka su po 50 dinara, a čaša kisele vode je samo 20! Šljivovica, lozova rakija i votka koštaju po 60 dinara, dok je čašica vinjaka 70. 

Među "skupljim" pićima u Jasmininoj kafani su piva koja koštaju 130, odnosno 140 dinara. U kategoriji "skupljih" pića su i flašice popularnih gaziranih pića čija je cena samo 120 dinara.

Jasmina je, kaže, "sveža" kao gazdarica. Kafanu je otvorila pre četiri godine, pošto je duže vreme radila u drugim ugostiteljskim objektima.

- Posao ide dobro, imam stalne mušterije. Ne razmišljam da menjam cene, moram da ih prilagodim ljudima. Koliko narod ima para takve su i cene, a narod u Alekcincu nema para da bi cene bile više. Uspevam da platim sve troškove, uključujući i zakup lokala i to mi je najvažnije - priča Jasmina.

Informer

Cene u kafićima u Aleksincu, su, dodaje, daleko više.

- Moje cene su sigurno najniže u Aleksincu, jer sam novi preduzetnik. Da je tako govori i to što nisam do sada imala gosta koji se žalio na račun koji je platio u kafani -  smeje se naša sagovornica.

Zasad jedino žali što joj je inspekcija zabranila da prodaje hranu u kafani, jer nema adekvatnu kuhinju. 

-  I to je bilo zaista povoljno, porcija pasulja sa slaninom i salatom koštala je samo 300 dinara, a tanjir čorbe 150 dinara - ističe Jasmina.