08.07.2024.

14:08

Foto: Foto: S. B.

Srbija

Ovde žive najveće obožavateljke Miroslava Ilića! U nedelju je gost na njihovoj seoskoj litiji

Za vreme letnjih odmora, mnogi koji rade u inostranstvu, dođu baš za tu priliku, a provod je, kako kažu, svake godine sve bolji i bolji. 

Ali, oni ovde imaju jednu naviku, da ono što žele, zajedno i ostvare, pa su tako u ovom kraju poznati po tome. 

Baš 14. jula, u Šavac se sjati ceo kraj. U centru sela, u večernjim satima već nekoliko godina pevaju zvezde domaće folk scene, a u nedelju tamo dolazi Miroslav Ilić!

Nije on prva zvezda koju su Šavčani uspeli da dovedu u svoje lepo selo. 

Informer

Pevali su Snežana Babić Sneki, Radiša Urošević, Biljana Jevtić, Aleksandar Aca Ilić, Mitar Mirić, a sad su, kaže, naš izvor,, žene izabrale da to bude Miroslav!

-  U selu živi oko 500 stanovnika. Uglavnom su to ljudi koji se bave poljoprivredom, rade u Paraćinu ili u inostranstvu. I ako nekad ima nesloge, kad dođe pitanje da se organizuje litija, tu su svi složni - priča jedan od meštana. 

Poslednje tri godine svi im se na tome dive, i čestitaju im. 

Organizacija litije kod seoskog zapisa kad se skupi celo selo i prisustvuje molitvi za zdravlje ljudi, stoke i dobar rod je besprekorna, a uveče se svi skupe na koncertu.

Ovo godine meštanke su tražile da im dođe Miroslav, a ni ostali se nisu bunili.

- Ispalo je dobro, jer je i Miroslav bio slobodan. To je odličan pevač i još bolji čovek. Neki nisu hteli ni da čuju da pevaju u selu, a on je prihvatio i jedino što je pitao bilo je gde će da peva ako padne kiša! Ma nema da brine, samo neka peva - smeje se naš sagovornik iz organizacionog odbora litije