09.07.2024.

13:35

Foto: To Bajina Bašta

Srbija

Najveća žurka na vodi! Jubilarna Drinska regata od 15. do 21. jula!

Prva Drinska regata održana je jula 1994. godine i od tada se održava svake treće sedmice u julu.
Regata se održava u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima.

Ovaj jedinstveni karneval na vodi uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope.
Drinska regata, pored velikog spusta rekom Drinom, kažu iz TO "Tara - Drina, obuhvata i brojne prateće sadržaje koji svake godine u julu u Bajinu Baštu privuku preko 100 000 posetilaca.


Od jubilarne 20. Drinske regate ustalilo se da program manifestacije traje pet dana i to od srede do nedelje, a veliki spust Drinom je tradicionalno uvek subotom.

Za sve dana trajanja manifestacije u centru Bajine Bašte se održava sajam meda, rakija, suvenira i domaće radinosti. Prvih dana manifestacije održavaju se koncerti u centru grada na kojima su izvođači narodne ili pop muzike. 
Pre osam godina, ova čuvena manifestacija u ovom kraju, nagrađena je najznačajnijim priznanjima u turizmu u Srbiji, pa je iz zvanično krunisana kao najbolja turistička manifestacija.
Mnogi su kroz proteklih 30 godina, uživajući u avanturama na vodi, sa Drine poneli samo lepe uspomene.