09.07.2024.

15:18

Foto: B. I.

Srbija

Blago tašti i svekrvi! Izabrani najbolji zet i najbolja snajka!

U Prijepolju je proteklog vikenda u okviru prvog PP festa nastavljena i ova tradicija. 

Ovogodišnju titulu najbolje prijepoljske snajke ponela je Jasmina Simović, rodom iz Zaječara, dok je za najboljeg zeta izabran Senad Kulogija iz Priboja.


Za Senada je Prijepolje komšijski grad, pa je oduvek delom bio vezan i za njega, jer ipak, kaže, Lim ih spaja.

Kada se pre 14 godina oženio sa Haidom iz Prijepolja, pa iako živi u Priboju, ističe, i za Prijepolje je jednako vezan.
- Već 14 godina sam u braku sa jednom Prijepoljčankom i roditelji smo troje dece. Živimo u Priboju, a supruga je i zaposlena u njenom rodnom gradu, dok ja kamionom gazim drumove evropskih zemalja - kaže Senad.

Sve ove godine, otkriva nam, bio je veoma cenjen i poštovan zet, ali se nije nadao da će poneti titulu baš najboljeg! Dopada mu se, dodaje, misao manifestacije, i ne krije da mu je drago što je prijepoljski zet.

Najsnajka, Jasmina Simović, priča nam, u braku je već 25 godina i svo vreme živi u Prijepolju, koje posle toliko godina doživljava kao da joj je rodni grad.
- Pošto smo planinari, i suprug, i ja, na planinarenju smo se i upoznali, pa smo zajedno osvojili skoro pa sve planine u Srbiji. Tako je sve počelo, onda smo se na planini i verili, i krenuli naš zajednički život, i to baš u njegovom rodnom Prijepolju - priča nam Jasmina.

Koliko joj se dopada grad na Limu i život u njemu, u šali kaže, da godine koliko tu živi najbolje govore.

Dolazak skroz sa drugog kraja Srbije u Prijepolje, nije doživela kao veliki izazov, pa se veoma brzo privikla na ljude i način života od stotina kilometara udaljenog grada gde je rođena i odrasla.
Zajedno sa suprugom Dragoljubom, vlasnici su seoskog turističkog domaćinstva u Kamenoj Gori, koje se nalazi nedaleko od čuvenog Svetog bora, po kome mnogi i prepoznaju ovo planinsko selo. Uživanje joj je, kaže, kroz rad da turiste upoznaje sa prijepoljskim krajem, obilazeći Jabuku, Mileševu, Sopotnicu...

Titulu najbolje prijepoljske snajke, orkriva, nije očekivala, ali joj je čast što je nosi i ponosna je svojom porodicom. Majka je sina i ćerke, a sa nama je podelila i doživljaj, kada je pre nekoliko godina prva doplivala do Časnog krsta na Bogojavljenje u Limu.
Nastaviće, kaže, promociju Prijepolja, jer je zaista lep grad.
Čast im je, ističu oboje, jer su baš oni pobedili.

I dogodine kraj Lima

- Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, kao i uz pomoć prijepoljskih firmi i preduzetnika, i ovog smo leta organizovali "Limske darove", koji su, kao i do sada, okupili veliki broj učesnika i posetilaca. Svim nagrađenima obezbedili smo prigodne nagrade i lepo druženje - kažu organizatorke Zelda, Dunja i Milena, koje su se i ove godine potrudile da sve prođe kako treba. 

Informer