09.07.2024.

17:15

Foto: Informer/privatna arhiva

Srbija

Potresno! Slaviša iz Medveđe koji je stradao od uboda stršljena, danas sahranjen, a njegovom najboljem prijatelju obeležili pola godine!

Slaviša i Miodrag su bile dugogodišnje kolege i dobri drugovi. Zajedno su bili na terenu u Sijerinskoj Banji, početkom januara, radi otklanjanja kvara u trafo stanici. 

Miodrag je poginuo od strujnog udara pred Slavišinim očima, i nikako nije mogao da mu pomogne. 

Tako je naprečac svoj život završio i Slaviša. 

Bio je, kažu, potpuno zdrav čovek.

- Ujutru je kosio travu u dnu svog dvorišta. Pričaju da ga je dva ili tri stršljena ubolo a jedan je pogodio krvni sud na vratu. Pošao je ka kući da se umije, ali je pao bukvalno pred vratima. Divan čovek u punoj snazi. Vredan i pošten radnik. Šteta i velika nesreća za kuću - priča meštanka Medveđe.
Za Slavišu još kažu da je bio posvećen porodici i poslu, te da je bio i ugledan domaćin, koji je pored posla imao i imanje koje je obrađivao.
- Kažu da ga je stršljen ubo za vrat, a  da nije ni stigao da uđe u kuću i pozove Hitnu pomoć. Pao je na kućnom pragu - potvrđuje jedan od njegovih kolega. 
Nesrećni čovek je iza sebe ostavio suprugu, ćerku, sina, majku i oca, kao i sestru. Njegova sestra oprostila se od njega objavom na društvenim mrežama potresnim rečima. 

Informer

Tačno pre godinu dana od uboda stršljena stradala je i Čačanka (57).

- Ona je mašući kuhinjskom krpom pokušala da istera insekt iz kuće i oborila ga na pod. Prišla mu je i rukom zaštićenom krpom ga uhvatila želeći da ga prignječi. Stršljen ju je ubo kroz krpu za prst - ispričala je tada njena rođaka iz sela Donja Gorevnica kod Čačka. 
Nesrećna žena je odmah nakon uboda poćela da se guši, a jezik da joj otiče. Kada je Hitna pomoć stigla davala je znake života, međutim ubrzo je podlegla.