10.07.2024.

14:27

Foto: Privatna arhiva

Srbija

(VIDEO) Neviđeno! Srbin trči ispred Ajfelove kule u kostimu Supermena!

Milovan Milutinović (75) po svojoj snazi, vitalnosti i poduhvatima poznatiji kao Užički Supermen kao što je i obećao, stigao je peške u Pariz i to pre početka Olimijskih letnjih igara. 

Nameravao je da se pre početka ovog svetskog takmičenja pojavi na stadionu kao atrakcija i da se pokaže publici u svojoj disciplini - trčanju na 100 metara sa teretom od 100 kilograma. 

To je učinio ipak, ispred Ajfelove kule, simbola Francuske i Pariza, u utorak, oko 4 sata ujutru. Prijatelji koji su mu pomogli da prihvati teret i ispratili sa starta, snimali su sve vreme njegovu trku na 100 metara!

Informer

Milovan je ponovo rekorder - niko u njegovim godinama tako nešto nije uradio. 

- Pokušao sam na sve moguće načine da dođem do nastupa na Olimpijskim igrama, da im pokažem šta znači zdrav život, zdravo telo, ali nisam uspeo. Zato sam hteo da trčim u Parizu, pored Ajfelove kule. Vlasti mi nisu dozvolile zbog same situacije u Parizu, ali ja sam ipak ostvario svoje – kaže Milovan.


Uz pomoć nekoliko prijatelja, uspeo je u svojoj nameri.
- Uspeo sam da i pored nemogućih uslova! To mi je draže od bilo koje medalje. Pretrčao sam za 44.25 sekundu 100 metara – rekao je užički Supermen.
U planu ima još jedan potez da uradi, pa se vraća u Užice.

Informer

- Pokušaću još jednom sa istom opremom kao i Londonu i težinama od 50 i 100 kg, u parku na biciklističkoj stazi. Nadam se da ću uspeti, a onda se vraćam u Užice – kaže
Milovan.
Užički Supermen ima 76 godina, peške je prešao oko 2.700 km za 85 dana, smršao je 11 kg i na putu ka Parizu, uglavnom je spavao u parkovima…

Ovo mu je treći put da ide pešice na dug put. Prvi put je išao peške u London 2012. godine kada je postao i zvanično Ginisov rekorder. Tu je 100 m sa 100 kg tereta pretrčao za 1 minut i 33,9 sekundi, dok je sa 50 kg tereta 100 m pretrčao za 25,19 sekundi.

Drugi put se užički Supermen uputio u Moskvu 2020. godine na proslavu Dana pobede nad fašizmom.
Stigao je u Moskvu, ali se ubrzo vratio jer je tada bila pandemija koronavirusa.
I dalje ne gubi nadu da će na nekim narednim Olimpijskim igrama ipak biti "učesnik" sa svojom trkom