12.07.2024.

16:14

Foto: Foto: S. S.

Srbija

Oni su kragujevački heroji! Klinci skupili više od 200.000 za Danijelino lečenje

Danijela, o kojoj smo već pisali, profesorka je Medicinskog fakulteta i majka jedne devojčice. Šansu za izlečenje potražiće na klinici u Tel Avivu, a Kragujevčani i mnogi drugi uključili su se u humanitarnu akciju da prikupe novac kojim bi Danijela platila terapiju i pokrila troškove boravka u Izraelu. 

Tako su i ovi mali osnovci, dečaci i devojčice koji imaju tek po 11 godina već pokazali da su veliki ljudi.

Na vrelim kragujevčkim ulicama oni prodaju prirodnu linunadu sugrađanima kojima je ovaj vid osveženja preko potreban na temperaturama koje danima dosežu i do 40 stepeni.

Informer

- Čuo sam od roditelja da sa prijateljima dogovaraju da pomognu Danijelino lečenje. Palo mi ja na pamet da bih i sam mogao da učinim nešto i tako je sve počelo - priča Mateja Patrnogić koji je sa svojim drugarima do sada prikupio više od 250.000 dinara.

Trećeg dana akcije prodaje limunade mali humanitarci podelili su se u dve grupe da bi što viš ljudi moglo da se osveži i donira novac, a juče ih je posetio i gradonačelnik Nikola Dašić.

Mateju i drugare redovno posećuju Kragujevčani iz komšiluka, ostavljaju sladoled i druge slatkiše, pružaju podršku, pomažu, a prikupljeni novac ekipa koja danas broji tridesetak članova svake večeri razvrstava, pakuje, broji i predaje Matinoj mami koja ujutro sa popunjenim uplatnicama odlazi u poštu.

Danijela Cvetković se trenutno nalazi na lečenju u Izraelu, a čim prilike dozvole, sastaće se sa malim velikim herojima humanitarne akcije.