14.07.2024.

13:16

Foto: Informer

Srbija

Izložba “Bata u 90 slika” svečano otvorena u Somboru

Prvog dana festivala, otvorena je i izložba fotografija iz Borbine arhive, a direktorka KC “Laza Kostić”, Ksenija Janković, istakla je da joj je veliko zadovoljstvo i čast što je postavka “Bata u 90 slika” deo somborske galerije i filmskog festivala. Somborski filmski festival trajaće sve do 14. jula, a publika će imati priliku da pogleda 14 ostvarenja podeljenih u četiri sekcije.


Svečanom otvaranju izložbe u Somboru, prisustvovao je i Radoslav Zelenović, dugogodišnji direktor Jugoslovenske kinoteke, a prema njegovim rečima, fotografije koje su deo arhiva “Borbe” nude potpuno nov pogled na život Bate Živojinovića.


-Izabrano je oko devedeset fotografija koje su veoma interesantne, zato što one nisu samo iz filmova koje znamo i koji su nam poznate, već su fotografije sa različitih pozicija, u kadru, izvan kadra, sa ekipom, decom… Jedan potpuno drugi Bata Živojinović, koga mi ustvari ne znamo, objasnio je Zelenović.


Nakon Osečine i Sombora, izložba “Bata u 90 slika” nastavlja svoj put po Srbiji, a svoje putovanje završiće u Pekingu, gde čuvani Valter traje kao glumačka ikona.