15.07.2024.

19:04

Foto: Foto: Informer

Srbija

(VIDEO)"Molio sam Boga samo da ostanemo živi"! Vetar prevrnuo traktorsku prikolicu, nosio crep s krovova

Oluja, a neki su ga nazvali i mali tornado, koji je za 20 minuta napravio ršum, za meštane je bio pravi horor film! Dan posle nevremena, kada ih je posetila naša ekipa, dok su pokušavali da srede posledice, kažu da su "samo gledali da izvuku žive glave". 
Na sreću. sem materijalne štete, koja nije mala, nije bilo povređenih. 

Oštećeno je nekoliko stambenih objekata i poljoprivredne mašine.

U domaćinstvu Munevera Turkovića oba stambena objekta su razorena. Kaže da ovakvu oluju ne pamti. Vetar je rušio sve pred sobom. 

- Odjednom je naišlo nevreme! Dotad je bilo sunčano. Slušamo vesti u gradovima i 40 stepeni. Kod nas se naoblačilo, rekoh, pašće kiša, a ono oluja! - priča Turković. 

- Samo smo čuli kako nešto puca. Gledao sam samo da niko ne bude povređen. Trajalo je 20 minuta, ali je bilo strašno. Vetar je podigao i tešku traktorsku prikolicu - opisuje jučerašnju situaciju. 

Tornado je, kažu, zadesio samo deo sela, pa su drugi meštani sa strahom posmatrali šta se dešava. 

- Molio sam Boga da samo komšije budu žive i zdrave. Kad je vetar počeo da prevrće i ruši. ništa nismo mogli sa uradimo, samo da čekamo da sve prođe. Drveće je iz korena mogao da iščupa! - dodaje jedan od meštana. 

Porodici Turković dan nakon nesreće pomažu komšije, rodbina i prijatelji da se šteta što pre sanira, jer se plaše novih kiša, a na krovu skoro i da nema crepova. 

I članovi Komisije za procenu štete opštine Sjenica obišli su selo Doliće i obećali pomoć domaćininima.