17.07.2024.

16:02

Foto: GTO Kragujevac

Srbija

Blago njima! Ovo su najlepša dvorišta u Kragujevcu

Više od 40 domaćinstava iz 14 kragujevačkih sela prijavilo se za takmičenje, a stručni žiri, u kojem su i ovog puta bili predstavnici Gradske turističke organizacije, Centra za strna žita i razvoj sela, JKP Šumadija i kompanije Dunav osiguranje, izabrali su najlepše park-dvorište, najlepše dvorište, najlepše etno dvorište i najlepši detalj!

Dvorište Marine Petrović iz Drenovca uređeno je poput parka, prostrano, ukrašeno lepim i negovanim rastinjem i cvećem, izabrano je za najlepše u kategoriji park-dvorišta.

Drugu nagradu osvojila je Lidija Lazić iz Stragara, dok je treće mesto pripalo Milanu Stošiću iz Erdeča.

Prvo mesto u kategoriji Najlepše dvorište osvojio je Srđan Mladičević iz Korićana, drugo mesto je pripalo Slavku Kostiću iz Vlakče, a treće Slavoljub Jovanović iz Vlakče.

Dragan Cvetković iz Petrovca osvojio je prvo mesto za Najlepše etno dvorište, drugoplasirano je dvorište Dragice Gajić iz Dulena, a trećeplasirano dvorište Drage Pavlović iz Vlakče.

Za Najlepši detalj, prvo mesto je osvojila Vesna Ognjanović iz Cerovaca, drugo mesto Zorica Stamenković iz Poskurica, a treće mesto pripalo je Milanu Matiću iz Stanova.

Nagrade pobednicima biće uručene u nedelju, 4. avgusta, u Stragarima

Manifestacija Dani otvorenih dvorišta, podsetimo, organizovana je prvi put u selu Vlakča u blizini Kragujevca 2007. godine i tada je u konkurenciji bilo 10 učesnika, a potom je organizovana i u drugim selima u kragujevačkom ataru.

Osim na predanosti i radu, na ovim visokim temperaturama brojni su sugrađani, pogotovo oni koji žive u stamebnim zgradama, koji im s razlogom zavide.