17.07.2024.

19:02

Foto: Foto: T.J.

Srbija

Svi mu čestitaju! Aleksa (14) se tri godine nije šišao! Imao je svoj cilj!

U sećanje na ujaka koji je umro od ove opake bolesti, Aleksa je odlučio da svojim gestom pruži podršku najmlađima u njihovoj borbi.

Ovaj hrabri čin privukao je pažnju javnosti nakon što je na Instagram profilu "frizerski_salon_vr" objavljen emotivni video-snimak koji prikazuje trenutak Aleksinog šišanja.

U videu se vidi kako frizerka, Vesna Rakić, skraćuje Aleksinu kosu, koja će biti iskorišćena za izradu perika za decu obolelu od karcinoma.

- Jedna veoma emotivna priča, teško je rečima opisati... Veliko hvala, Aleksa, na tvojoj donaciji kose za izradu perika za decu obolelu od karcinoma - stoji u opisu videa koji je brzo postao viralan.

Aleksin gest privukao je veliku pažnju.

Vesna Rakić, vlasnica frizerskog salona u Loznici, već nekoliko godina besplatno šiša sve žene i devojčice koje žele da doniraju kosu u humanitarne svrhe. Njena inicijativa privukla je i muškarce.

U poslednje dve godine oko 400 Lozničanki se pridružilo ovoj humanoj misiji. 

Rakićeva kaže da deca teško podnose gubitak kose usled jakih terapija te da im perike pomažu da povrate samopouzdanje i osmeh na lice.

- Neizmerno sam srećna i ponosna što mogu da doprinesem u borbi protiv ove opake bolesti. Naš grad je lider u donacijama kose u Srbiji, što me izuzetno raduje i motiviše da nastavim sa ovom važnom akcijom - kaže ona.

Svako ko želi da donira kosu, podseća Vesna, može to učiniti bez obzira na pol i uzrast, a uslov je da kosa bude minimalno 30 centimetara duga i zdrava.

- Može biti i farbana, ali ne sme biti blajhana ili sa pramenovima - napominje naša sagovornica koja je za svoj doprinos zajednici nagrađena najvišim gradskim priznanjem plaketom Grada Loznice.