17.07.2024.

19:23

Foto: S. K.

Srbija

Bezumno! Ukrali akumulator sa cisterne za pijaću vodu u Novom Sadu!

- Uprkos apelima JKP Vodovod i kanalizacija da čuvamo i ne oštećujemo mobilijar, svedoci smo vandalizma na ulicama našeg grada. Na našu žalost, ukraden je akumulator sa jedne od cisterni za pijaću vodu, koje su u ovim vrelim danima postavljene na četiri lokacije u gradu – kažu u ovom javnom preduzeću i apeluju na građane da je neophodno čuvati zajedničku imovinu.

Oni su objavili i video snimak gde se vide dva dečaka koji u rukama drže cev sa zadnjeg dela cisterne koja je postavljena na Trgu slobode, u najstrožem centru Novog Sada, voda na momente šiklja, a oko njih je već bara.

Informer

Podsećamo, za vreme vrućina, cisterne u Novom Sadu postavljene su na četiri lokacije: na Trgu slobode, kod Futoške pijace, kod Najlon pijace i na parkingu kod glavnog ulaza na Štrand.

Zbog velikih vrućina, iz Grada Novog Sada pozivaju građane "da poštuju savete stručnih službi, te da izbegavaju boravak na otvorenom u najtoplijem delu dana, da se hidriraju, borave u klimatizovanim prostorima i da racionalno koriste vodu."

Iz Grada posebno apeluju na poslodavce da prilagode radno vreme aktuelnoj situaciji, da se poštuju sve mere predostrožnosti kada je reč o radu na otvorenom za vreme velikih vrućina, te da se maksimalno zaštite radnici.