18.07.2024.

15:11

Foto: Z. G.

Srbija

Mala, budi spremna, vodim te u Kremna! U Tarabića selu svake subote dobar provod! Evo i zašto!

Gotovo ista ta grupa ljudi, koja dane svoje mladosti pamti po izlascima u kremansku diskoteku, nedavno se okupila i rešila da je ponovo "aktivira". 
Okrečili su prostor, adaptirali, ubacili nekoliko stolova, namestili lajt šou i, kažu, uz pomoć Grada Užica i JP "Stan", koje je izvodilo radove, otvorili diskoteku!

 

Informer

Miroljub Popović, predsednik Mesne zajednice kaže da je prvo veče rada diskoteke, prošle subote,
potpuno uspelo.
- Okupilo se oko 250 gostiju, ali najlepše od svega bilo je to što je tu bilo raznih generacija od onih najmlađih do onih koji imaju i 60 godina. Možda je oko 70 odsto posetilaca bilo mlađih ljudi, od 35 do 40 godina, a ostali su bili stariji i tinejdžeri – kaže Miroljub.

On je odrastao u Kremnima i sa svojih 55 godina pamti kada je tu bio Dom kulture i kako se tu izlazilo. 
- Tu su nekada bile preko dana priredbe za decu, a uveče igranke. Pored diskoteke koja je tu posebno radila, u Domu su pevali Era Ojdanić, Vera Matović, Dobrivoje Topalović... Imali smo i biblioteku. Igranke su bile sve do devedesetih godina prošlog veka, dok se Miljko Panić, koji je brinuo o svemu tome, nije penzionisao. Posle je stavljen ključ u bravu. Sve bi propalo do danas, da krajem prošlog veka tadašnji predsednik Mesne zajednic, Neđo Popović nije zamenio stari krov limenim te se tako do danas taj objekat održao. I veoma sam srećan što je sve ovo pokrenuto – priča Miroljub.
Jedan od inicijatora pokretanja diskoteke je Milan Lazić.

Informer

- Ideja se rodila iz ljubavi prema Kremnima. Imao sam 17 godina kada sam nekada išao ovde u diskoteku, kada smo se ovde provodili. Sada, kada imam 56, palo mi je na pamet da nešto ponovo pokrenemo, da pokrenemo mlade. Cilj mi je da mladima pokažemo da može i ovde da bude lepo. Kremna su nekada bila svetionik za ostala užička sela, imali su diskoteku davne 1974. godine – podseća Milan.

Informer

- Bio sam vrlo iznenađen kada mi je na žurci prišao mladić Borko i pitao da li može on da bude DJ na sledećoj žurci, jer već ima iskustva sa proslavama punoletstava. Tako će našeg Obrena, starog di džeja u subotu zameniti Borko. U planu nam je da se petkom organizuju koncerti, možda lokalnog karaktera. Naravno, sve će ovo biti u rok stilu – dodao je Milan.

Na prvoj žurci puštala se rok muzika 70-ih i 80 -ih, a di džek je bio Obren Bogosavljević, koji je takođe jedan od inicijatora ove ideje. Kaže da se nekada prodavalo i do 800 karata, a danas je ulaz besplatan.